COVERBAND BRUILOFTBAND

 NIGHTWIND

Veel gestelde vragen.

Waarom Coverband Nightwind

Coverband Nightwind heeft in de loop der jaren al honderden bruiloften, bedrijsfeesten en evenementen in heel Nederland, België en Duitsland van muzikaal entertainment mogen voorzien. Een bruiloft heeft natuurlijk een hele andere opbouw dan een bedrijfsfeest of evenement. En als bruiloftband & evenementen band heeft coverband Nightwind hier veel ervaring mee en dat kunnen honderden zéér tevreden bedrijven en bruidsparen beamen.

Met Coverband Nightwind haalt u internationaal top entertainment in huis en voor bijna elk budget.

COVERBAND en bruiloftband Nightwind de feestband!

bruiloftband Coverband bruioftband en feestband uit BrabantCOVERBAND bruiloftband Nightwind de swingende bruiloft en feest band uit Brabant regio Eindhoven, Tilburg, Breda.

W
aarom zou u voor de bruiloftband en coverband Nightwind kiezen?

Coverband en bruiloftband Nightwind is in tegen stelling tot veel andere coverbands een echt 100% live coverband, wij spelen alles zelf live zonder hulp van muziek banden of computers die mee lopen. Wij overleggen met u wat voor soort stijl muziek u graag wilt horen op uw feest of evenement en passen ons repertoire daar dan ook op aan.

Schriftelijk Contract.
Alle afspraken met coverband en bruiloftband Nightwind worden in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd zodat u ook zeker weet dat u een band heeft voor uw feest of evenement en dat alles netjes en goed is geregeld. U dient één of twee overeenkomsten die u krijgt toegestuurd of gemaild door u ondertekend per post of e-mail retour te sturen. Na ontvangst krijgt u een door ons ondertekend exemplaar retour gestuurd.


 Veel gestelde Vragen.

Een o
ptie op de coverband nemen.
Een optie is altijd gratis en zonder verplichting om te boeken en wil zeggen dat we de datum voorlopig maximaal 14 dagen voor jullie reserveren. Je hebt dan de tijd om nog wat dingen te regelen of als jullie eerst met de band kennis wil maken of komen luisteren.

Wat als er kapers op de kust zijn.
Op het moment dat er iemand anders voor de zelfde datum interesse heeft en de coverband definitief vast wil leggen treedt de optie in werking. Jullie krijgen dan een telefoontje van de bandleider dat er iemand anders de band wil boeken. Op dat moment zal je de beslissing moeten nemen of je de coverband definitief wil boeken, anders gaat de datum naar de ander partij.

Waarom dan een optie nemen?
Om te voorkomen dat als je er nog even over na wil denken en je een aantal dagen later op zou bellen om de band te reserveren, je dan te horen zou krijgen dat de dag of een uur er voor iemand anders de band al heeft geboekt. Met een optie krijg je altijd een telefoontje/e-mail van ons en weet je waar je aan toe bent en voorkom je een teleurstelling. Het bovenstaande telt  trouwesn alleen maar als er iemand belt die definitief wil boeken. Wij moeten u echter wel binnen 12 uur per telefoon of e-mail kunnen bereiken anders komt het optie recht te vervallen.

Coverband Xl partyband bruiloft en feestband Nightwind Opbouwen hoeveel tijd.
Hoe veel tijd heeft de coverband nodig om op te bouwen, de coverband minimaal 2 uur voor aanvang v/h optreden nodig. In de praktijk is de band 2.5 uur voor aanvang van het optreden aanwezig voor de opbouw.

Kan het eerder dan 2 uur.
Eeerder opbouwen kan  eventueel maar alleen op zaterdag, zondag en feestdagen, let wel de extra uren worden appart/extra in rekening gebracht. De kosten hier voor bedragen €125,00 per extra uur.

Heeft de band een podium nodig.
Nee de band heeft niet perse een podium nodig. Indien er een podium aanwezig is moet dit wel minimaal 4.5m breed & 3m diep of 5m breed & 2.5m diep zijn bij 5 personen. Voor elke extra bandlid moet u 1 meter in de breete er bij tellen.  Anders kunt u de band beter gewoon op de vlakke vloer plaatsen. Zonder podium kan de band zich ook erg compact opstellen als het om een kleine locatie gaat met beperkte ruimte.

Kan ik het geld overmaken.
Alleen bedrijven en verenigingen kunnen het geld van een uitkoop factuur overmaken. Bij privé feesten gaat het om een netto gage en moet u op de avond van het feest contant afrekenen. Dit mag u of voor aanvang of na afloop van het optreden doen. Als u zelf niet de hele avond met het geld rond wenst te lopen kunt u het beste meteen aan het begin van de avond afrekenen met de band. Of het geld aan een ceremoniemeester geven.
Tip
: U kunt ook vragen of u het geld zolang in de kluis van de feestlocatie mag leggen.

Moeten we voor een band maaltijd zorgen?
Tot een enkele reisafstand van 100 km hoeft dat niet. Het mag natuurlijk wel en wordt dan ook erg gewaardeerd door de bandleden. Wel zien we graag na afloop van het optreden een kopje koffie en wat broodjes voor de band. Als er eerder dan de gebruikelijk twee voor aanvang moet worden opgebouwd, of de enkele reisafstand bedraagd meer dan 100 km dient u voor een
substantiële maaltijd te zorgen in overlege met de band. Veel horeca zalen hebben een apparte artiesten maaltijd.

Als ik de band korter laat spelen kost het dan ook minder?
De prijs blijft bij een korter optreden bijna altijd het zelfde.... waarom, Omdat we er bijna net zo veel werk mee hebben (vervoer, opbouwen, aansluiten , afbreken ...enz .) Ook zouden we voor het zelfde geld een optreden kunnen boeken voor de gebruikelijke speelduur en gage en zouden we ons zelf daardoor te kort doen. Het is aan de klant hoe lang of kort men de band voor de normale gage laat spelen. De maximale speelduur v/d standaard gage is 4 sets van 45 minuten binnen maximaal 5 uur. Is de speelduur heel kort ( b.v.b. een receptie) overleg dan even met dan band en we komen er samen zeker uit.

Ons Eigen liedje.
Sommige bruidsparen hebben een nummer wat voor hun een speciale betekenis heeft. De band kan dit nummer eventueel live voor jullie spelen als het om een nummer voor de openingsdans gaat. Let wel dit is altijd vrijblijvend en onder voorbehoud.
Tip: neem het nummer ook als MP3 op een usb stick mee dan kan het altijd gedraaid worden.

Licht en geluid van de band.
Het kan zijn dat als u de coverband en bruiloftband Nightwind vaker heeft zien optreden bij het ene optreden er meer of minder licht en/of geluidsversterking opgesteld staat. Dit heeft te maken met: de grote van het podium, de zaal, aantal gasten en de stroomvoorziening in de zaal/locatie. Dus de band bekijkt per optreden wat verantwoord is om aan licht en geluid neer te zetten. Als er bvb gebruik wordt gemaakt van een kleinere lichtshow heeft dat vaak te maken dat er op de locatie of geen ruimte voor is of niet voldoende stroom.(lees krachtstroom) Alleen bij hele grote locaties en groepen mensen (vanaf 500 personen) wordt er een meerprijs berekend voor extra licht en geluid.


Optreden van de coverband annuleren.

Er wordt iemand ernstig ziek of u moet het feest annuleren. Mocht u of uw partner ziek worden of het feest moet geannuleerd worden dan gelden er annulering voorwaarden. Tip: u kunt zich hier voor verzekeren.

Bij annulering van een boeking gelden de volgende betalingscondities:

  • Binnen 3 maanden voor speeldatum is de opdrachtgever 100% van het overeengekomen bedrag verschuldigd.
  • Binnen 6 tot 3 maanden voor speeldatum is de opdrachtgever 75% van het overeengekomen bedrag verschuldigd.
  • Binnen 9 tot 6 maanden voor speeldatum is de opdrachtgever 50% van het overeengekomen bedrag verschuldigd.
  • Langer dan 9 maanden voor speeldatum is de opdrachtgever 25% van het overeengekomen bedrag verschuldigd.

Uitzondering op de betalingsconditie:
Indien uw levenspartner komt te overlijden dan rekenen wij geen annuleringskosten alleen eventuele administratie/boekingskosten indien deze van toepassing zouden zijn.

Mocht één van de bandleden ziek worden dan zullen wij altijd proberen een vervanger voor het zieke bandlid te vinden zodat het optreden door kan gaan. In het uiterste geval speelt de band met 1 persoon minder. De band heeft hier voor een aangepast repertoire zodat u feest gewoon door kan gaan. Uiteraaard wordt de gage van dat zieke bandlid in mindering gebracht. Eventuele meerprijs voor het inhuren van een vervangend bandlid komt uiteraard voor rekening van de band.

De bandleden van de band.
U boekt het concept coverband Nightwind en deze band bestaat uit div. personen/muzikanten maar wie dat zijn kan in de loop der tijd veranderen. Bandleden kunnen om allerlei privé redenen besluiten om de band te verlaten. Vandaar dat u dus geen individuele muzikanten boekt maar het concept "de coverband Nightwind". Het kan dus voorkomen dat er andere muzikanten in de band zitten dan ten tijde dat u de band voor het laatst heeft gezien of geboekt. Coverband Nightwind heeft gelukkig zeer weinig wisselingen binnen de band gehad in de loop der jaren maar het kan natuurlijk bij de beste band eens voorkomen. Natuurlijk zijn vervangende muzikanten minimaal van het zelfde muzikale kaliber en vaak zelf beter dan de persoon die ze vervangen. U wordt ook niet op de hoogte gebracht bij een eventuele wisseling van een band lid.

Staat uw vraag er niet bij of is iets niet helemaal duidelijk bel of e-mail gewoon even. Onze bandleider kees staat u graag te woord.

NIGHTWIND de Cover & bruiloftsband maakt van uw feest een knalfeest!